Over Passport for Work

Passport for Work ondersteunt mensen die moeite hebben met het vinden van een baan of die iets nieuws willen proberen. Er zijn banen, korte cursussen en opleidingen voor verschillende Mbo-niveaus, van 1 tot en met 4. Gebruikers kunnen op hun telefoon, tablet of computer gemakkelijk en met eenvoudig taalgebruik een Skillprint maken door spelletjes te spelen, vragen te beantwoorden en rollenspellen te doen. Dit helpt hen om te zien waar ze goed in zijn en wat ze nog kunnen leren.

Op het platform van Passport for Work zijn steeds meer online lessen en informatie over cursussen en opleidingen beschikbaar. Deze zijn bedoeld om gebruikers te helpen hun vaardigheden te verbeteren of nieuwe dingen te leren.

Voor gebruikers die extra ondersteuning nodig hebben, biedt Passport for Work hulp, bijvoorbeeld in de Skillsroom in Eindhoven. Daar kunnen gebruikers met behulp van computers en begeleiding een Skillprint maken.

We willen mensen met talenten koppelen aan werkgevers. Iedereen heeft talenten. Omdat er veel mensen nodig zijn in Nederland, is het belangrijk om iedereen die kan werken, te helpen.

Passport for Work is een samenwerking van de gemeente Eindhoven, MKB Eindhoven, UWV, WIJeindhoven, Ergon/Participatiebedrijf, Transvorm, Tilburg University, de Provincie Noord-Brabant, Organiq en BuildingChanges. De ontwikkeling wordt ondersteund door de EU, in het kader van UIA, (Urban Innovative Actions). 

 

Interesse? Meer weten?

Neem contact op

Voor werkgevers

Passport for Work is een handig platform voor werkgevers om geschikt personeel te vinden en helpt hen ook bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Met deze tool is het eenvoudig om aan te geven welke vaardigheden je belangrijk vindt in een nieuwe medewerker. Vacatures in Passport For Work zijn automatisch gebaseerd op Skills. Ook kun je in de SkillsPool direct mensen vinden die de juiste talenten en vaardigheden hebben voor de baan die je aanbiedt. 

Anoniem

De informatie van de werkzoekende kan vervolgens, alléén met toestemming van de werkzoekende zelf, gedeeld worden met werkgevers. Zolang die toestemming niet is gegeven, worden er geen persoonlijke gegevens uitgewisseld.

Eén skillstaal

Om mensen die werk zoeken en werkgevers goed bij elkaar te brengen, moeten we hetzelfde begrijpen onder 'vaardigheden' of 'Skills'. Daarom onderzoeken we en maken we een duidelijke taal voor vaardigheden in Nederland o.a. samen met CompetentNL. Dit is een belangrijk onderdeel van het project Passport for Work.

Passport for Work is er vooral voor mensen die wat afstand hebben tot de arbeidsmarkt en zij-instromers. We richten ons op banen op Mbo-1 en 2 en 3- en 4 -niveau.