Veelgestelde vragen

1. Algemene vragen

Wat zijn skills?

Skills worden steeds belangrijker. Voor werkgevers, werknemers en voor de arbeidsmarkt zelf. Toch is er nog vaak sprake van een mismatch tussen dat wat mensen te bieden hebben en dat wat organisaties nodig hebben. Meer hierover lees je in het gratis whitepaper van Passport for Work.

Welke soorten skills zijn er?

Er zijn in Passport for Work drie groepen skills. Groep 1 heet ‘Dit kan ik nu’ en bevat de skills die je al kunt of hebt geleerd. Groep 2 heet ‘Ik met anderen’ en bevat de skills die laten zien hoe je met andere mensen omgaat. Groep 3 heet ‘Dit ben ik’ en bevat de skills die laten zien hoe jij bent en hoe jij denkt.

Wat is Passport for Work?

Wat is Passport for Work? Wat is Passport for Work? Wat is Passport for Work? Wat is Passport for Work?

Wat is het doel van Passport for Work?

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Hoe werkt Passport for Work?

Wat is een skillprint

Op een skillprint staat een overzicht van jouw skills met daarbij de mate waarin je ergens goed in bent. De maat wordt weergegeven in bolletjes. Hoe meer bolletjes, hoe beter je de vaardigheid beheerst. De skillprint is het resultaat dat je krijgt als je alle games in Passport for Work hebt gespeeld en alle vragen hebt beantwoord.

Is een skillprofiel geaccepteerd als cv?

Je cv-gegevens zijn net zo belangrijk als de gegevens op je skillprint. In Passport for Work heb je de mogelijkheid om je cv-gegevens, zoals opleiding en werkervaring, toe te voegen aan je skillprint. 

Wat betekent Passport for Work voor werkgevers?

Passport for Work is een uniek loopbaanplatform voor werkzoekenden en werkgevers met openstaande vacatures. Het platform matcht kandidaten op basis van skills aan baanprofielen van werkgevers. Werkgevers kunnen hun openstaande vacatures in de vorm van baanprofielen in het systeem plaatsen. De tool koppelt passende kandidaten aan de baanprofielen. Op basis daarvan bepaalt de werkgever of er kandidaten uitgenodigd worden voor een kennismaking.

Voor wie is Passport for Work bedoeld?

Passport for Work is met name bedoeld voor werkzoekenden die op zoek zijn naar een baan op MBO 1 tot MBO 4-niveau en voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Passport for Work is tevens interessant voor werkgevers die op een andere manier, namelijk op basis van skills, nieuwe medewerkers willen werven.

Welke opleiding moet ik hebben voor Passport for Work?

Je hoeft geen opleiding te hebben om Passport for Work in te vullen. Mocht je het lastig vinden, vraag dan om hulp bij het invullen aan je trajectbegeleider. Heb je geen trajectbegeleider, neem dan contact op met Huis naar Werk en maak een afspraak met een adviseur. De adviseur kan jou uitstekend begeleiden om de tool zo goed mogelijk in te vullen.

Wat is een matchingsplatform?

Een matchingsplatform is een website met daarop een systeem waarin mensen met elkaar in contact kunnen komen. Een voorbeeld van zo’n matchingsplatform is Tinder, speciaal voor mensen die een date zoeken. Passport for Work is een ander voorbeeld van een matchingsplatform. Het is speciaal ontwikkeld om werkzoekenden in contact te laten komen met mogelijke werkgevers. En andersom: werkgevers kunnen via Passport for Work in contact komen met kandidaten voor hun openstaande vacatures. Als een bepaalde kandidaat uitstekend geschikt is voor een bepaalde werkgever (of andersom), dan heet dat een match.

Wat is een tool?

Een tool is een computerprogramma dat gebruikt wordt om digitale bestanden te bewerken of te analyseren. 

Hoe werkt matching in Passport for Work?

Bekijk de video voor een heldere uitleg.

Wat is een baanprofiel?

Een baanprofiel is een vacaturetekst voor een functie. De tekst is opgebouwd uit de talenten en vaardigheden, de skills, die een medewerker nodig heeft om de functie goed te kunnen uitvoeren.

Welke baanprofielen zitten in Passport for Work?

In Passport for Work zitten de 24 meest voorkomende functies in de zorg, techniek en bouw.

Kan ik als werkgever een baanprofiel toevoegen of wijzigen?

Ja, dat kan.

Wat heb ik als werkgever aan Passport for Work?

Passport for Work helpt werkgevers met het op een andere manier kijken naar mogelijke nieuwe medewerkers, namelijk op basis van talenten en vaardigheden (skills) in plaats van het traditionele cv en leeftijd.

Wat is een pilot project

Een pilot is een kleinschalige implementatie van het product, concept of idee om de levensvatbaarheid aan te tonen. Passport for Work is tot en met 31 oktober 2022 een pilot project.

Hoe werkt de privacywetgeving in Passport for Work

Alle persoonlijke gegevens in Passport for Work zijn anoniem en niet toegankelijk voor buitenstaanders. Pas als je als werkzoekende persoonlijk goedkeuring geeft om jouw persoonsgegevens bekend te maken aan een mogelijke werkgever, dan ben je niet meer anoniem. In de privacyverklaring op www.passportforwork.nl lees je tot in detail hoe de privacywetgeving is toegepast in dit matchingsplatform.

Is het invullen van Passport for Work anoniem?

Alle persoonlijke gegevens in Passport for Work zijn anoniem en niet toegankelijk voor buitenstaanders. Pas als je als werkzoekende persoonlijk goedkeuring geeft om jouw persoonsgegevens bekend te maken aan een mogelijke werkgever, dan ben je niet meer anoniem. Als je een account hebt aangemaakt en meteen ook de privacyverklaring hebt goedgekeurd, dan heb je toestemming gegeven aan de organisatie van Passport for Work om jouw gegevens te gebruiken voor onderzoek. De onderzoeksresultaten worden gebruikt om het matchingsplatform te verbeteren.

Hoe maak ik een account aan?

Via de knop Account aanmaken op www.passportforwork.nl maak je een gratis account aan. Vul je gegevens in en ontvang een verificatiecode in een mail. Vul de verificatiecode in en klik op verzenden. Je account is nu compleet en je kunt starten met het invullen van de tool.

Wat kost Passport for Work?

Passport for Work is gratis.

Waar kan ik hulp krijgen bij het invullen van Passport for Work?

Passport for Work invullen is niet eenvoudig. Je hebt hier tijd voor nodig. Denk aan een uur tot anderhalf uur. Begrijp je de vragen niet goed, vraag dan om hulp aan je trajectbegeleider. Heb je geen trajectbegeleider, neem dan contact op met Huis naar Werk. Dat doe je door het contactformulier op www.huisnaarwerk.nl/contact in te vullen en te verzenden. Bellen kan ook: 040 760 2424 en vraag of je een afspraak kunt maken met een adviseur. De adviseur van Huis naar Werk helpt je met het invullen van Passport for Work.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Meer informatie staat op www.passportforwork.nl of stuur een mail met je vragen naar team@passportforwork.nl.

Waar kan ik als werkgever een demo aanvragen?

Stuur een mail met het verzoek om een demo naar team@passportforwork.nl.

Wat zijn online lessen?

Online lessen zijn korte cursussen die je via www.passportforwork.nl kunt volgen. Deze lessen worden digitaal, dus online, aangeboden. Je hoeft hiervoor niet naar school of een klaslokaal. Deze lessen kun je zelf achter je computer, in je eigen tijd, volgen.

Wat zijn elearnings?

Elearnings is een ander woord voor online lessen.

Wat is gamification?

Gamification is het gebruiken van spelelementen in een niet-spelletjes omgeving. Het doel van gamification in Passport for Work is om op een leuke, niet-schoolse manier betrokkenheid te creëren en kennis over te dragen.

Ik heb een skillprint gemaakt. Moet ik nu verplicht solliciteren?

Nee, je hoeft niet verplicht te solliciteren. De skillprint geeft inzicht in waar je goed in bent en waar je minder goed in bent. Je bepaalt zelf of je de skillprint gebruikt om te solliciteren. Passport for Work raadt je wel aan om de skillprint te gebruiken bij het solliciteren, als je op zoek gaat naar werk.

Ik heb een skillprint gemaakt en krijg een uitnodiging van een werkgever om kennis te maken. Is dat verplicht?

Als je een uitnodiging krijgt van een werkgever om kennis te maken, dan ben je niet verplicht om dat te doen. Jij bepaalt zelf wat je met de uitnodiging doet: accepteren of afwijzen.